Hem
Tv
Bredband
Telefoni
Kundservice

Kundservice och driftinformation

IP-login

iplogin.png
Telefoni - Allmän information
Vad kan jag förvänta mig för kvalitet?
Generellt sett är kvaliteten mest avhängig av kvaliteten på själva bredbandskopplingen. IP-telefoni fungerar efter den så kallade "best effort" principen. Det innebär att vi gör vårt bästa för att få igenom dina samtal hela tiden, men vi kan aldrig garantera kvaliteten i något givet ögonblick eftersom det beror på ännu fler faktorer än vanlig telefoni, speciellt sådant som att många kan surfa på Internet samtidigt och därmed använda mycket kapacitet. I över 99% av alla fall så fungerar det dock precis som all annan telefoni.
 
Vad är VoIP, SIP, IP-telefoni, Bredbandstelefoni och Internettelefoni? Är det någon skillnad?
SIP står för "Session Initiation Protocol" och är den specifika teknik vi använder för att få det att fungera. VoIP (står för Voice over IP), IP-telefoni, Bredbandstelefoni eller Internettelefoni är olika marknadstermer för tekniken att hantera telefonsamtal över Internet (och andra privata IP-nät, som t.ex. företags- eller universitetsnät).
 
Vad händer om det blir strömavbrott eller bredbandet inte fungerar?
Du måste ha ström och bredbandsanslutning för att kunna ringa.
 
Varför IP-telefoni?
Det gör det billigare att ringa! Om du redan betalar för bredbandet, varför inte använda det för telefoni också? Trafikavgifterna är ca 15-70% billigare än från traditionella teleoperatörer. Du behöver inte heller betala höga månadsavgifter som 125-155 kr/mån med Telia. Dessutom får du ofta mervärdestjänster, något som LA Cable verkligen fokuserar på:
  • Gratis koppling av talsvar till din e-postadress.
  • Vidarekoppling till olika svarsställen beroende på tid på dygnet.
  • Nummerpresentation, liksom en historisk lista på samtal du missat som du dessutom når från vilken dator ansluten till Internet som helst.
  • Värdefulla tilläggstjänster som extra telefonlinje eller fax till mejl till riktigt bra priser.
 
Hur fungerar IP-telefoni?
IP-telefoni fungerar generellt som vanlig telefoni. Den enda skillnaden är att du kopplar in din telefon i en dosa som i sin tur kopplas till din bredbandsanslutning. Sen ringer du över ditt bredband. Det betyder att du kan få tjänsten från vilken operatör som helst och antagligen, liksom med LA Cable, kan spara rätt stora pengar om du jämför med de 125-155 kr/mån som Telia tar betalt för varje månad i Sverige.

Du behöver ett IP-telefoniabonnemang med IP-telefoniadapter.
 
LA Cable - Tel. 0240-819 92 - Fax: 0240-199 88 - E-post: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det  
© 2008 LA Cable | Design: Webfabriken